7/12/12

Αφιέρωμα: Dimebag Darrell 8 χρόνια από τον θανατό του.


Θυμάμαι ήτανε 5 μέρες μετά από το περιστατικό σε ένα live των Machine Head στο Gagarin όταν το πρωτάκουσα όπου, αν δεν κάνω λάθος, είχανε μαζί τους ένα πανό κάποια παλικάρια και έγινε και η σχετική αναφορά από τον Flynn. Σάστισα όπως και πολλοί άλλοι στην ιδέα της απώλειας ενός τόσο μεγάλου κιθαρίστα που είχε ακόμα πάρα πολλά να δώσει, και του ονείρου που θα έμενε ανεκπλήρωτο να τον δω κάποια μέρα ζωντανά. Στο τέλος της βραδιάς και αφού οι Machine Head παίξανε το Walk σαν φόρο τιμής, ο χαμός του Dimebag επικρατούσε στις συζητήσεις και στα μυαλά των περισσότερων από εμάς.

Πέντε μέρες νωρίτερα λοιπόν και συγκεκριμένα η 8η Δεκεμβρίου 2004 θα μείνει στην ιστορία ως μία αποφράδα ημέρα για τον κόσμο του heavy metal, καθώς ο ψυχοπαθής Nathan Gale σκότωσε τον κιθαρίστα των Pantera και Damageplan κι έναν από τους σπουδαιότερους κι επιδραστικότερους κιθαρίστες όλων των εποχών, τον Darrell Lance Abbott ευρύτερα γνωστό κι ως Dimebag Darrel, επί σκηνής. Ο Darrell βρήκε τραγικό θάνατο, όταν κατά την διάρκεια συναυλίας, ο ψυχικά ασταθής Nathan Gale ανέβηκε στην σκηνή και τον πυροβόλησε. Τραγικό θάνατο επίσης βρήκαν οι: Erin Halk (υπάλληλος του club),  Nathan Bray (fan), Jeff “Mayhem” Thompson (security guard των Pantera) και τραυματίστηκε θανάσιμα o τεχνικός των drums, John “Kat” Brooks. Το νέο σόκαρε οπαδούς, μουσικούς, κι όλη τη metal σκηνή. Μετά από πολλές έρευνες, ήρθαν απαντήσεις αλλά και οι παράλογες αιτίες για την πράξη του δράστη. Το μόνο ερώτημα που παρέμεινε αναπάντητο είναι: «Γιατί;» 




Darell Lance Abbott
Ο Dimebag Darrell, ή Darell Lance Abbott, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 20 Αυγούστου 1966 στο Arlington του Texas.  Ακούγοντας τον Ace Frehley των KISS να παίζει κιθάρα, αποφάσισε πως ήθελε και αυτός να μάθει κιθάρα. Το αστείο ήταν ότι στην αρχή ήθελε να μάθει drums! Και όντως ξεκίνησε να παίζει drums, αλλά ευτυχώς κατάλαβε νωρίς πως δε μπορούσε να παίξει τόσο καλά drums όσο ο αδερφός του, Vinnie Paul, οπότε και αποφάσισε να μάθει κιθάρα. Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι κάτι παρόμοιο συνέβη και με το Vinnie..  Στην αρχή ξεκίνησε να μάθει κιθάρα, αλλά γρήγορα κατάλαβε πως δεν ήταν καλός σε αυτό, και άρχισε να μαθαίνει drums! Κάποια χρόνια αργότερα, οι δυο τους θα δημιουργήσουν το συγκρότημα που θα ταράξει για τα καλά τα νερά στο χώρο του metal…


Pantera - Early Years
Το 1981 λοιπόν τα δύο αδέρφια αποφασίζουν να κάνουν τους Pantera. Δεύτερος κιθαρίστας ο Terry Glaze, μπασίστας ο Tommy Bradford, και φωνή ο Donnie Hart. Οι πρώτες προσπάθειες των Pantera ηχητικά απείχαν πολύ απ’ αυτό που τους έκανε πασίγνωστους,  ήταν κάτι σαν glam/power metal… To 1982 θα έρθει στην μπάντα σαν μπασίστας ο Rex Brown, ο οποίος και τελικά θα μείνει μέχρι τέλους. Η καθοριστική χρονιά για την μετεξέλιξη του ήχου των Pantera ήταν το 1986, όταν κυκλοφόρησαν οι δύο δίσκοι-ορόσημα του thrash metal, το Reign in Blood των Slayer και το Master of Puppets των Metallica. Κάπου εκεί αποφασίζουν πως πρέπει να αλλάξουν στυλ, και να πάνε σε κάτι που τους ταιριάζει καλύτερα. Κάποιους μήνες αργότερα τα φωνητικά των Pantera αναλαμβάνει ο Phillip Anselmo. Αργότερα η τσαμπουκαλεμένη φωνή του Anselmo και τα “στριγκλίαρικα” εφφέ της κιθάρας του Dimebag θα γίνουν το σήμα κατατεθέν των Pantera. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν ο Phil Anselmo ενσωματωθεί στους Pantera, ο Dimebag αποφάσισε να αρπάξει την ευκαιρία να γίνει μεγάλος και πήγε σε μια οντισιόν για την θέση του κιθαρίστα των Megadeth. Ο Dave Mustaine ενθουσιασμένος του προσφέρει την θέση όμως ο Dimebag απαιτεί να έρθει στην μπάντα και ο αδελφός του Vinnie στην θέση του ντράμερ. Έχοντας ήδη όμως προσλάβει για την θέση αυτή τον Nick Menza κάτι τέτοιο δεν έγινε και τα αδέλφια Abbott έριξαν το βάρος τους στους Pantera. Υπογράφουν με την Acto records και προσλαμβάνουν τον 20 χρονο Phil Anselmo απο την Νεα Ορλεάνη στα φωνητικά, που προσπαθεί να εντυπωσιάσει με τις τσιρίδες του. Η συνέχεια ήταν καταλυτική.

Οι Pantera για πολλούς είναι ο λόγος που το metal ακόμα και σήμερα συνεχίζει να εξελίσσετε.  Το λεγόμενο post-thrash ή έστω groove metal γεννήθηκε και τα παιδιά του είναι το σημερινό metal. Οι Pantera έδωσαν στο μέταλ το attitude που χρειαζόταν στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας τους και εκεί που όλα άρχισαν να γίνονται μονότονα το εκτίναξαν ξανά στο θρόνο του. Βαρύ, φρέσκο, ιλιγγιώδες αργό, αλλά και βασανιστικά γρήγορο, οι Pantera έφτιαξαν ένα τέρας που επηρέασε την μουσική όσο τίποτε άλλο την δεκαετία του 90.Αναγνωριστκά στοιχεία τους τα πολύπλοκα riffs και solos του βιρτουόζου κιθαρίστα Darrell Dimebag, και τα hardcore φωνητικά του Phil Anselmo τα οποία τους καθιστούν μοναδικούς μέχρι και σήμερα.


Cowboys From Hell
To 1990 στις 24 Ιουλίου κυκλοφορούν το έπος του metal “Cowboys From Hell“. Με το δίσκο αυτό οι Pantera αφήσαν οριστικά πίσω το glam στυλ τους και άρχισαν να βαδίζουν σε πιο heavy-thrash μονοπάτια. Είναι χαρακτηριστικό πως το συγκρότημα αναγνωρίζει ως επίσημο πρώτο δίσκο τους αυτόν, αποκηρύσσοντας ουσιαστικά τους προηγούμενους! Ο Anselmo έχει ακόμα κάποιες power επιρροές στη φωνή του, που όμως δε θα κρατήσουν για πολύ. Τα drums του Vinnie και τα riffs και solo του Dimebag είναι χαρακτηριστικά της extreme αλλαγής του στυλ των Pantera, και χάρη σ’ αυτά, καθώς και στη φωνή του Anselmo, με το δίσκο αυτό οι Pantera θα καθιερωθούν στο metal στερέωμα. Η στροφή 180 μοιρών των Pantera δημιούργησε ένα νέο είδος μουσικής που οι ίδιοι ονόμασαν Power Groove. Ένα είδος που εκτός από τον νέο ήχο περιλάμβανε ένα πλήρες attitude και ένα νέο τρόπο ζωής και φερσίματος, το οποίο πηγάζει απο τις hardcore ρίζες του. Ξεχωρίζουν σαφώς τα κομμάτια ‘Cowboys from Hell’, ‘Cemetery Gates’, ‘Domination‘.. Συγκεκριμένα, με το δίσκο αυτό θα ξεκινήσουν μία περιοδεία στη διάρκεια της οποίας θα παίξουν σε διάφορες συναυλίες, μαζί με ονόματα όπως οι Exodus, Suicidal Tendencies, Judas Priest (στους οποίους έκαναν support στην πρώτη Ευρωπαϊκή τους εμφάνιση), με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους το 1992 στη συναυλία “Monsters in Moscow”, μπροστά σε πάνω από 500,000 άτομα, πλάι στους AC/DC και Metallica.


Vulgar Display of Power
Ο επιθετικός χαρακτήρας τους εδραιώθηκε δύο χρόνια αργότερα το 1992 στις 25 Φεβρουαρίου με τον ισάξιο (και ίσως καλύτερο) του πρώτου δίσκου, “Vulgar Display of Power” που περιέχει τα ‘Mouth for War’, ‘Fucking Hostile’ και φυσικά τον ύμνο “Walk”. Το ”Vulgar Display Of Power” ήταν η απόδειξη αυτού. Ολόκληρος ο μεταλλικός κόσμος συγκλονίστηκε από το μέγεθος αυτής της δισκάρας. Hardcore στοιχεία συνδυάζονται με το metal, δημιουργώντας κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της εποχής, αφού το 1992 μεσουρανούσε το Death Metal.

Συνεργασία με Rob Halford
Την ίδια χρονιά οι Pantera μαζί με τον Rob Halford κυκλοφορούν ένα κομμάτι το "Light Comes Out of Black" το οποίο συμπεριλήφθηκε στο soundtrack του "Buffy the Vampire Slayer" στις 28 Ιουλίου 1992. 


Far Beyond Driven
Στις 22 Μαρτίου του 1994 κυκλοφόρησε το “Far Beyond Driven” (1994) το οποίο εκτοξεύθηκε στο Νο.1 των album charts στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Αυστραλία με το πρώτο single του album ‘I’m broken’ να θέτει για πρώτη φορά τους Pantera ως υποψήφιους για βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Metal Performance το 1995. Το πρώτο εξώφυλλο του δίσκου απαγορεύτηκε και επανακυκλοφόρησε με την πιο ευρέως γνωστή του μορφή σήμερα. Στο album αυτο οι Pantera συνέχισαν με το groove στυλ που καθιέρωσαν με το  “Vulgar Display of Power” και παράλληλα κινήθηκαν σε ακόμα πιο ακραία μουσικά μονοπάτια. Αξίζει να σημειωθούνε τρομερής έντασης κομμάτια, όπως τα  ‘Strength beyond strength”, '5 minutes Alone', ‘Becoming’, και 'Slaughtered' καθώς και ο φόρος τιμής στους Black Sabbath με μια φοβερή εκτέλεση του 'Planet Caravan'.
The Great Southern Trendkill
Το 1996 στις 22 Μαϊου οι Pantera κυκλοφορούν το “The Great Southern Trendkill”. Η μπάντα ήταν έτοιμη να διαλυθεί, ο Anselmo ηχογράφησε τα φωνητικά μακριά, πολύ μακριά από τους υπόλοιπους, στη Νέα Ορλεάνη στο στούντιο του frontman των Nine Inch Nails, Trent Reznor, με προσθήκες από τον τραγουδιστή των Anal Cunt ενλω όλοι οι υπόλοιποι ηχογράφησαν στο Dallas.  Όλα αυτά είναι μέσα στο άλμπουμ και φαίνονται, όλα τα προβλήματα μεταξύ τους, όλα τα κακά πράγματα που έπαθε ο Anselmo από τις καταχρήσεις, όλη η ένταση. Είναι από εκείνους τους δίσκους που κάπως σε ξαφνιάζουν με την ειλικρίνειά τους, που δεν είναι απλά βαριά ριφ, αλλά που η βαριά μουσική είναι για να δείξει βαριές σκέψεις. Μόνο τα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα να ακούσει κανείς, καταλαβαίνει.

Ace Frehley Tributes
Το 1996 ο Dimebag συμμετέχει στο tribute album "Spacewalk: A Salute To Ace Frehley" με το "Fractured Mirror":

Το 1997 βγήκε ακόμα ένα tribute Ace Frehley album το "Return Of The Comet: A Tribute to Ace Frehley" όπου συμμετέχει μαζί με τον Vinnie στο κομμάτι "Snowblind". Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Dimebag έκανε και τα φωνητικά.

Rebel Meets Rebel
Κάπου στο 1996 ο Dimebag με τον Vinnie και τον Rex Brown κάνανε ένα project με την ονομασία "Rebel Meets Rebel" μαζί με τον τραγουδιστή country David Allan Coe. Το album κυκλοφόρησε τον Μαϊο του 2006 από την εταιρία του Vinnie "Big Vin Records".


Official Live 101 Proof
Στις 29 Ιουλίου κυκλοφορεί το “Official Live 101 Proof” (1997) – το απόλυτο live το οποίο περιλάμβανε 14 live εκτελέσεις καθώς και δύο νέα κομμάτια το "Where You Come From" και "I Can't Hide". Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του album το "Cowboys from Hell" γίνεται πλατινένιο.







Dimebag και Anthrax
O Dimebag έχει συμμετάσχει σαν guest και σε διάφορα κομμάτια των Anthrax κατά την περίοδο John Bush. Συγκεκριμένα: "King Size" & "Riding Shotgun" από το Stomp 442, "Inside Out" & "Born Again Idiot" από το Volume 8: The Threat Is Real, "Strap It On" και "Cadillac Rock Box" (με την φωνή του Dimebag επίσης και στην εισαγωγή) από το We've Come for You All. Σε συνέντευξή του ο μπασίστας των Anthrax,  Frank Bello είπε πως ο Dimebag ήτανε βασικά το 6ο μέλος των Anthrax.


Dimebag και King Diamond
Ο Dimebag συμμετείχε στον δίσκο Voodoo του King Diamond που κυκλοφόρησε το 1998 με το solo στο ομώνυμο κομμάτι.

Dallas Stars - Puck-Off
Το 1999 ηχογραφούν ένα κομμάτι για την αγαπημένη τους ομάδα Hockey 'Dallas Stars' γνωστό και ως 'Puck-Off' το οποίο κυκλοφόρησε και συμπεριλήφθηκε το 2003 στο album 'Dallas Stars: Greatest Hits'.

Randy Rhoads Tribute - Believer
Το 2000 ο Dimebag έπαιξε το solo του Believer για το νέο τότε tribute album για τον Randy Rhoads.


Reinventing The Steel
Οι Pantera επέστρεψαν ξανά στο studio μαζί με τον Anselmo το 1999 για το τελευταίο όπως έμελλε να είναι album τους  “Reinventing The Steel” το οποίο κυκλοφόρησε στις 21 Μαρτίου του 2000. Με την κυκλοφορία του βρέθηκε στην 4η θέση στο Billboard. Αξίζει να αναφερθούνε το "Revolution Is My Name"  και  "Goddamn Electric", το οποίο περιλάμβανε και solo από τον  Kerry King το οποίο ηχογραφήθηκε backstage κατά την διάρκεια του Ozzfest στο Dallas. Το "Revolution Is My Name" έγινε η 4η υποψηφιότητα της μπάντας για Grammy στην κατηγορία "Best Metal Performance" το 2001.

Dimebag και Chad Kroeger + Kid Rocκ
Το 2002 παίζει κιθάρα στην διασκευή των Nickelback στο κομμάτι του Elton John - Saturday Night's Alright for Fighting όπου συμμετείχε και ο Kid Rock.

Επίσης απόσπασμα από solo του χρησιμοποιήθηκε στο κομμάτι των Nickelback - Side of a Bullet που γράφτηκε 3 μήνες μετά τον θάνατό του.

Damageplan
Το 2003 μαζί με τον Vinnie σχηματίζουνε τους Damageplan προσλαμβάνοντας τον Pat Lachman (πρώην κιθαρίστας του Halford) στα φωνητικά και αργότερα τον Bob Zilla στο μπάσο. Με τους Damageplan κυκλοφορήσανε το New Found Power στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 10 Φεβρουαρίου 2004, το οποίο ήτανε 38ο στο Billboard 200 και πούλησε 44,676 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας.

Dimebag - Lost Song
To 2010 το Metal Hammer κυκλοφόρησε ένα cd που περιέιχε ένα κομμάτι που είχε γράψει ο Dime το οποίο "σουλούπωσε" και παρήγαγε κατά κάποιο τρόπο ο Dave Lombardo. Στο κομμάτι αυτό τραγουδάει ο Dime και μιλάει για τον Zakk Wylde, κάτι σαν αφιέρωμα και πλάκα ταυτόχρονα μεταξύ τους.


Phil Anselmo και Pantera
Στο μεταξύ από το 1995 οι σχέσεις των δύο αδερφών με τον Anselmo αρχίζουν να γίνονται προβληματικές, λόγω του εθισμού του τελευταίου στο αλκοόλ. Ο Anselmo είχε γίνει αλκοολικός, πίνοντας για να ξεχάσει και να ξεπεράσει τους αφόρητους πόνους που είχε στην πλάτη. Το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να είχε θεραπευθεί με εγχείρηση, την οποία αρνήθηκε να κάνει ο Anselmo επειδή η ανάρρωση θα κρατούσε περίπου ένα χρόνο. Αργότερα θα αφήσει το αλκοόλ για την ηρωίνη. Μάλιστα μετά από μία συναυλία στις αρχές του 2001, ο Anselmo θα πέσει αναίσθητος μετά από υπερβολική δόση, ενώ η καρδιά του θα σταματήσει να χτυπά για τουλάχιστον 5 λεπτά. Οι γιατροί θα τον επαναφέρουν με ισχυρή δόση αδρεναλίνης και θα τον στείλουν στο νοσοκομείο. Ο Anselmo θα απολογηθεί για το συμβάν, χωρίς όμως να κάνει τίποτα παραπάνω. 

Κάπου εκεί θα χάσουμε τη μεγάλη ευκαιρία να τους δούμε ζωντανά στην Ελλάδα μαζί με τους Slayer στα πλαίσια της ‘Tatoo The Planet’ περιοδείας, αλλά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, οδήγησαν στην ακύρωση της περιοδείας. Εν τω μεταξύ ο Anselmo θα αρχίσει διάφορα παράπλευρα projects, τα οποία και θα τον απομακρύνουν από τους Pantera. Φεύγει, προσωρινά υποτίθεται, από τους Pantera για να αφιερωθεί στα side projects του. Στην ουσία όμως δεν τον ενδιέφεραν καθόλου πλεον οι Pantera. Οι Pantera διαλύθηκαν επίσημα το 2003, όταν τα δύο αδέρφια δήλωσαν ότι ο Anselmo δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσει πίσω. Λίγο αργότερα οι αδερφοί Abbott θα ιδρύσουν τους Damageplan και θα βγάλουν τον πρώτο τους δίσκο, ‘New Found Power’. Στο μεταξύ οι σχέσεις με τον Anselmo έχουν οδηγηθεί στα άκρα, με ανταλλαγές σκληρών δηλώσεων μεταξύ των πρώην φίλων, με καθοριστικότερη όλων, τη δήλωση του Anselmo ότι ‘ο Dimebag πρέπει να ξυλοκοπηθεί αγρίως’.. Μια δήλωση που στιγμάτισε για πάντα τη σχέση του με τα υπόλοιπα μέλη, καθώς λίγο καιρό μετά η μοίρα έπαιξε σε όλους ένα από τα γνωστά παιχνίδια της..







Το χρονικό του περιστατικού:
Στις 8 Δεκεμβρίου 2004, πριν ακριβώς  8 χρόνια, οι Damageplan δίνουν μία συναυλία στο Οχάιο. Στη διάρκεια του πρώτου τραγουδιού ένας ψυχοπαθής Αμερικάνος, πρώην ναυτικός, ονόματι Nathan Gale ανεβαίνει στην σκηνή, πυροβολεί και σκοτώνει με 4 σφαίρες εν ψυχρώ τον Dimebag. Πριν προλάβουν να τον σκοτώσουν οι αστυνομικοί, προλαβαίνει και σκοτώνει άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων έναν fan, έναν υπάλληλο του club και έναν υπάλληλο ασφαλείας του συγκροτήματος. O Vinnie είδε τον αδερφό του να πέφτει μπροστά στα μάτια του νεκρός. Ήταν μόλις 38 χρονών… 

..22.00... Ένας 25χρονος με το όνομα Nathan Gale περνά χωρίς εισιτήριο στο Alrosa Villa στο Κολόμπους,Οχάιο
..22.11... Ο νεαρός φτάνει μπροστά στην σκηνή όπου οι Damageplan δίνουν ρεσιτάλ.
..22.15... Το riff του New Found Power μπαίνει.
..22.16.. Πέντε πυροβολισμοί και ενας μαχητής πέφτει νεκρός στην σκηνή. Ο Dimmebag σβήνει ακαριαία.
..22.18.. Γυρίζει προς τον Vinnie, αστοχεί. Βρίσκει τον Thompson band security, που προσπάθησε να τον αφοπλίσει.
..22.20.. Πυροβολεί ξανά. Ο 23χρονος Bray που βρισκόταν στην σκηνή για τις πρώτες βοήθειες πέφτει κι αυτός νεκρός.
..22.23.. Νεκρός και ο Erin Halk, professional roadie, που πάλεψε με τον δολοφόνο.
Τα λεπτά πέρναγαν βασανιστικά μέχρι την στιγμή που ο James Niggemeyer θα δώσει τέλος σε αυτή την τρέλα. 
15 σφαίρες έριξε συνολικά εκείνη την φρικιαστική νύχτα ο Nathan Gale, βυθίζοντας στην άβυσσο την οικογένεια Abbott άλλα και όλο τον μεταλλικό κόσμο. 



Vinnie Paul
Σε συνέντευξη του αδερφού του Vinnie που είχε δώσει αρκετά μετά το περιστατικό είπε: "Ήταν ένα σοκ και προσωπικά πίστεψα ότι ήταν κάποιος αστυνομικός ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή να μας σώσει ή κάτι παρόμοιο. Δεν είχα ιδέα τι θα συνέβαινε. Είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω. Ο Dime ήταν εκεί πάνω κι έκανε αυτό που αγαπούσε. Δεν φοβήθηκε, απλά έκανε ότι έκανε πάντα. Κανείς μας δεν μπορούσε να το πιστέψει. Δεν έμοιαζε αληθινό, ακόμη και σήμερα, δεν μπορώ να το πιστέψω." Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν ο Nathan Gale (σ.σ. ο δολοφόνος του Dimebag) φώναξε ή είπε κάτι: "Δεν είπε ούτε μία γαμ****η λέξη. Αυτά είναι φήμες. Ποτέ δεν είπε τίποτα. Απλά προχώρησε με σχεδόν στρατιωτικό βήμα στη σκηνή, χωρίς να τρέξει. Νόμιζα ότι ήταν αστυνομικός. Δεν έκανε πίσω, δεν είπε τίποτα. Απλά πήγε προς το μέρος τους Dime…" "Συνέχιζα να κοιτάω αν ο Dime θα μπορούσε να επιζήσει κι αυτό ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό. Δεν είμαι καθόλου θρησκευόμενος, αλλά άρχισα να προσεύχομαι και να ελπίζω για το καλύτερο. Δυστυχώς όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο και μόλις ήξερα τι συνέβη, πήρα τηλέφωνο τη Ρίτα, την κοπέλα του Dimebag, το μόνο πρόσωπο του οποίου τον αριθμό μπορούσα να θυμηθώ και ήθελα να το ξέρει χωρίς να ακούσει κάτι από «δεύτερο χέρι» ή κάτι τέτοιο".

Κανένας δε μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε. Ο Dimebag, το αγαπημένο παιδί όλων, ο ευφυής κιθαρίστας που επηρέασε αμέτρητους άλλους κιθαρίστες, η ψυχή των Pantera, αυτό το παιδί με την παραλλαγή που έτρεχε πάνω κάτω στις συναυλίες, είναι πλέον νεκρός. Και το χειρότερο, χωρίς κανείς να ξέρει το λόγο. Αμέσως ξαναήρθε στη επιφάνεια εκείνη η δήλωση του Anselmo, και σε συνάρτηση με διάφορες μαρτυρίες,ότι πριν πυροβοληθεί από τον Gale αυτός τον κατηγόρησε για τη διάλυση των Pantera, θεωρήθηκε ότι αυτή η δήλωση ήταν που όπλισε το χέρι του παρανοϊκού. Αλλά όλα αυτά είναι εικασίες. Στις 14 Δεκεμβρίου 2004 έγινε η κηδεία του Dimebag με όλοι την οικογένεια του, όλους τους φίλους του, όλο τον κόσμο. Με όλους εκτός απο τον Anselmo! Ο Anselmo γίνεται το ‘κόκκινo πανί’ για όλη την οικογένεια Abbott. Την επόμενη πετάει στο Texas για την κηδεία. Κανείς από την οικογένεια του Dimebag δεν απαντούσε στις κλήσεις του. Ο Anselmo δε πήγε στη κηδεία. Δε τον άφησαν. Το σήριαλ που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο. Δηλώσεις επι δηλώσεων σκιάζουν τον τραγικό θάνατο του Dimebag. Μέχρι που την στιγμή που όλοι αφήνουν το μίσος πίσω τους αφήνουν τον Anselmo στην ησυχία του και μένουν με την ανάμνηση μιας απο της μεγαλύτερες μπάντες που είδαμε ποτέ. 

Ακυκλοφόρητο Υλικό
Ο Dimebag δούλευε πάνω σε κάποια solo demos πριν πεθάνει. Σύμφωνα πάλι με τα λεγόμενα του Vinnie υπάρχουν τόνοι από υλικό. "Σε πολλά απ' αυτά τραγουδάει, ενώ σε άλλα παίζει μόνο κιθάρα. Μπορεί να κυκλοφορήσουμε μερικά απ' αυτά στο μέλλον. Πάντα γούσταρε να γράφει μουσική για τον κόσμο και δεν υπάρχει λόγος να μην ακουστούν αυτά που έγραψε."

Τι είπανε γα τον Dime:
Για τον Dimebag Darrell μίλησαν σπουδαίοι μουσικοί της rock/metal όπως ο Tommi Iommi (“Ήταν ένας σπουδαίος μουσικός και ήταν χαρά μου να συνεργαστώ μαζί του.»), ο Rob Halford (“…ήταν αποκαλυπτικές οι στιγμές που τον έβλεπα να παίζει και να βελτιώνει διαρκώς την τεχνική του, η φιλία του δεν αντικαθίσταται εύκολα.») και ο Brian May των Queen (Οι Pantera ήταν η πρώτη μπάντα που άκουσα μαζί με τον γιό μου. Ο Dimebag ήταν ένας φανταστικός κιθαρίστας, καινοτόμος και παθιασμένος όσο λίγοι.»). Οι σπουδαιότεροι καλλιτέχνες της rock/metal και οι τελευταίοι τους χαιρετισμοί στον Dimebag Darrell, βρίσκονται στο site των Damageplan, της μπάντας που είχε μόλις δημιουργήσει μαζί με τον Vinnie Paul, λίγο πριν τον θάνατο του…

Zakk Wylde:

«Όταν με ρωτάνε κάποιοι "πώς ήταν το παίξιμο του Dime;", εγώ απαντάω "Δεν ήταν μόνο αυτά που σκεφτόταν, από μελωδίες με αίσθηση blues έως απίστευτα heavy riffs". Αν το καλοσκεφτείς, στην πραγματικότητα ενέπνευσε ένα ολόκληρο είδος, με τον ίδιο τρόπο που ο Tony Iommi ενέπνευσε ένα είδος μουσικής. Όχι μόνο τα solo του, εγώ μιλάω για το πραγματικό στυλ της μουσικής».


Frank Bello (Anthrax):

«Ήμασταν πολύ καλοί φίλοι, ήταν ένας από εμάς. Ο Dimebag ήταν το έκτο μέλος των Anthrax. Έχασα έναν αδερφό πριν 13 χρόνια. Και έπρεπε να τον αποχωριστώ με τόσο δραματικό τρόπο. Θυμάμαι, στο Μεξικό είχα κολλήσει ένα παράσιτο στο στομάχι, δε μπορούσα να φάω ή να πιω τίποτα, ούτε αλκοόλ. Σκεφτείτε να είσαι σε περιοδεία με τους Pantera και να μη μπορείς να πιεις. Ό,τι και αν έβαζα στο στόμα μου με κατέστρεφε και εγώ έπρεπε να τρέχω και να κρύβομαι, επειδή ο Dime θα με κυνηγούσε με το ποτό του. Θα φώναζε "Έλα, έλα!". Και έτσι με έπεισε να πολεμήσω αυτό το πράγμα πίνοντας μπύρα και, σας ορκίζομαι, μόλις μπήκε στον οργανισμό μου τρελάθηκα. Γελάω τώρα, όταν τα σκέφτομαι, γιατί θυμάμαι και τον Dime να γελάει μαζί μου. Μπορεί να ήταν επίπονο, αλλά αυτές είναι στιγμές που θυμάσαι πάντα. Τις αγαπώ και μου λείπουν. Μόνο οι καλοί πεθαίνουν νωρίς». 



Rob Halford:

«(Όταν άκουσα για τη δολοφονία του Dimebag) Τρελάθηκα. Δε μπορεί να είναι αλήθεια. Άνοιξα την τηλεόραση και ήταν όντως στο CNN. Έκατσα κάτω και βρισκόμουν σε άρνηση. Και μετά έκλαψα σα μικρό παιδί, όπως πρέπει να κάνει κανείς. Έκλαψα πάρα πολύ. Έπειτα δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν σε σύγχυση, γεμάτος θυμό, ήθελα απλά να σπάσω πράγματα. Και να ακούσω μουσική. Ήθελα να πάρω τηλέφωνο τον Phil Anselmo. Υπάρχουν τόσα πράγματα που σου έρχονται στο μυαλό, όλο αυτό μοιάζει ασύλληπτο. Εννοώ, έχουμε χάσει ανθρώπους από αλκοόλ και ναρκωτικά, από προσωπικές καταχρήσεις. Έχουμε χάσει άλλους, όπως τον Ronnie James Dio, από ασθένειες. Αλλά μία βίαιη δολοφονία είναι κάτι τρελό, εντελώς τρελό. Και ο John Lennon δεν είναι το άλλο άτομο που τον σκότωσαν (δολοφονήθηκε και αυτός στις 8 Δεκεμβρίου); Είναι και οι δύο καλή παρέα, αν σκεφτείς πόσα σημαίνουν και πώς έχουν ζήσει μέσα από τις ζωές μας. Ο Dimebag θα συνεχίσει να ζει για πάντα. Αυτή είναι η μόνη παρηγοριά που έχεις. Είναι η δουλειά που έκανε που θα ζήσει για πάντα. Αυτή είναι η ευλογία».



Mark Morton (Lamb of God):

«Συναντήθηκα και πέρασα λίγο χρόνο με τον Dime μόνο μία φορά. Ήταν καλοκαίρι στο Texas. Ήπιαμε πάρα πολύ, γελάσαμε και τα βρήκαμε λες και ήμασταν φίλοι για χρόνια. Με είχε συναρπάσει το γεγονός πως το είδωλό μου είναι τόσο προσγειωμένος, διασκεδαστικός και πραγματικά ταπεινός άνθρωπος. Μερικούς μήνες μετά πέθανε. Λείπει σε τόσο πολύ κόσμο. Είμαι ευγνώμων που οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν. Ο Θεός να σε ευλογεί Dime. Η μουσική σου και το πνεύμα σου ζουν μέσα σε όλους μας. Γεια σου αδερφέ».


Πηγές: rockhard.gr
            mousikesebeeries.gr
            damageplan.com
            pantera.com
            wikipedia.org
            mtvgreece.gr
            metalhammer.gr
            rocking.gr
            remaliaclub.gr
            taneatoubelgiou.wordpress.com
            guitar-addicts.blogspot.gr

Videos:

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Guitar