25/12/12

Σαν σήμερα: 25 Δεκεμβρίου: Γεννιέται ο Noel Redding μπασίστας των Jimi Hendrix Experience


Ο Βρετανός μουσικός Noel Redding (David Noel Redding) μπασίστας των The Jimi Hendrix Experience, γεννήθηκε στο Folkestone του Kent της Αγγλίας σαν σήμερα το 1945. Υπήρξε μέλος της μπάντας από το 1966 ως το 1969.

Ο Noel Redding γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1945 στο Folkestone της Αγγλίας. Ο ίδιος θεωρούσε ως σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του την εμφάνισή του στο Monterey Pop Festival το 1967, πρώτη συναυλία του Hendrix στις ΗΠΑ, και την εισαγωγή του συγκροτήματος στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame το 1992.


Σε ηλικία εννέα ετών, έπαιζε βιολί στο σχολείο κι αργότερα μαντολίνο και κιθάρα. Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση ήταν στο Hythe Youth Club και μετά στο Harvey Grammar School, όπου ήταν μαθητής.

Ο πρώτες του τοπικές μπάντες ήταν οι εξής:
The Strangers
The Lonely Ones “Some Other Guy”; “Money”; “Talking About You”; “Anna”.
The Loving Kind
Στα 17 του ήταν ήδη επαγγελματίας και έκανε περιοδεία σε clubs στη Σκωτία και Γερμανία με τους Neil Landon and the Burnettes και τους The Loving Kind.



Ο Redding ήταν το πρώτο άτομο που μπήκε στους Jimi Hendrix Experience, καθώς και ο πρώτος που έφυγε από το συγκρότημα. Η τελευταία του συναυλία μαζί τους ήταν τον Ιούνιο του 1969. Μαζί τους δημιούργησαν 3 άλμπουμ ορόσημα: Are You Experienced, Axis: Bold as Love, και Electric Ladyland. Έγραψε δύο κομμάτια, τα “Little Miss Strange” and “She’s So Fine”.

Μετά τη διάλυση των Experience, ο Redding δημιούργησε τους Fat Matress, με τους οποίους κυκλοφόρησε δύο albums, και στη συνέχεια έπαιξε με τους Road και τη Noel Redding Band.




Τα τελευταία χρόνια έκανε κυρίως περιοδείες και τα δύο τελευταία χρόνια ηχογράφησε 2 live albums. Παντρεύτηκε την Δανέζα δασκάλα Susanne Redding..

Στις 11 Μαΐου 1953, πέθανε στο μπάνιο του στο σπίτι του στην Ιρλανδία. Ήταν 57 και πέθανε από φυσικό θάνατο είπε η αστυνομία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Guitar