23/7/13

Χρόνια Πολλά Slash!!!




Ο Slash  (Σώλ Χάντσον Saul Hudson) γεννήθηκε στο Hampstead της Αγγλίας σαν σήμερα στις 23 Ιουλίου του 1965, και µεγάλωσε στο Stoke-on-Trent, την πόλη όπου είκοσι χρόνια πριν είχε γεννηθεί ο Lemmy Kilmister των Motorhead. Η μητέρα του ήταν η Ola Hudson και ο πατέρας του ήταν ο Anthony Hudson. Όταν ήταν 5 ετών μετακόμισε στην California με την μητέρα του. Τότε ήταν που απέκτησε και το ψευδώνυμο Slash από έναν οικογενειακό φίλο, τον  Seymour Cassel. Κατά την διάρκεια της εφηβείας του άρχισε να ασχολείται με την μουσική και στην ηλικία των 16 εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ροκ μουσική! Το 1979 ο Slash αποφάσισε να δημιουργήσει ένα συγκρότημα με τον φίλο του, Steven Adler. Ο Steven έπαιζε κιθάρα και έτσι ο Slash αποφάσισε να μάθει να παίζει μπάσο. Τελικά όμως κατέληξε ότι το μπάσο δεν του ταιριάζει και έμαθε να παίζει κιθάρα!







Από το 1981 μέχρι το 1985 ασχολήθηκε με συγκροτήματα παίζοντας κιθάρα ενώ από το 1985 και μέχρι το 1996 συμμετείχε ως κιθαρίστας στο συγκρότημα ‘’Guns’ N’ Roses’’, που ήταν το συγκρότημα που τον ανέδειξε! Στις 21 Ιουλίου του 1987  η μπάντα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της με τίτλο “Appetite For Destruction”, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην αρχή οι πωλήσεις δεν ήταν ικανοποιητικές αλλά ξαφνικά αυξήθηκαν με αποτέλεσμα το άλμπουμ να γίνει 18 φορές πλατινένιο! Το 1988 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ τους “G N R Lies’’ από το οποίο ξεχώρισε το single “Sweet Child O’ Mine’’, που κατέκτησε την θέση νούμερο 1 στο Billboard 200 chart στις Ηνωμένες πολιτείες. Παρόλο που το άλμπουμ έκανε μεγάλες πωλήσεις δυσαρέστησε ένα μέρος του κοινού οι οποίοι θεώρησαν τους στίχους του τραγουδιού “One In A Million” ρατσιστικούς. Οι στίχοι αυτοί έκαναν το γκρουπ να διαγραφεί από το πρόγραμμα για την επερχόμενη συναυλία τους το 1989 στο Radio City Music Hall, στην Νέα Υόρκη. Με αρκετά κομμάτια που έφταναν για 2 ακόμα άλμπουμ το γκρουπ κυκλοφόρησε  τα “Use Your  Illusion’’ και “Use Your Illusion II’’ στις 17 Σεπτεμβρίου του 1991. Οι Guns N’ Roses συνόδευσαν τα συγκεκριμένα άλμπουμ με αρκετά βίντεο κλιπς  ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται τα: “Don’t Cry’’, “November Rain”, και το “Estranged”, μερικά από τα ακριβότερα βίντεο που φτιάχτηκαν ποτέ! 





Όταν τελείωσε και η μεγαλύτερη περιοδεία της μπάντας που διήρκεσε έξι ολόκληρα χρόνια (1987-1993), με τα μέλη της μπάντας να είναι τόσο ψυχικά όσο και σωματικά κουρασμένα, ακολούθησε μια περίοδος ξεκούρασης και το συγκρότημα άρχισε να δουλεύει για τον επόμενο δίσκο. Τον Δεκέμβριο του 1994 οι Guns N’ Roses κυκλοφόρησαν μια επανεκτέλεση του τραγουδιού των Rolling Stones “Sympathy For The Devil”. Το τραγούδι αυτό ήταν και το soundtrack στην ταινία “Interview with the Vampire,” το οποίο κυκλοφόρησε και ξεχωριστά όμως σαν single. Ήταν το τελευταίο τραγούδι των Guns N’ Roses που δημιουργήθηκε με τον Slash στην κιθάρα, τον Duff McKagan στο μπάσο και τον Matt Sorum στα ντραμς. Ο δίσκος τελικά ποτέ δεν κυκλοφόρησε με τα μέλη αυτά, αφού ο Slash αποχώρησε επειδή ο τραγουδιστής της μπάντας Axl πείραξε τα ηχογραφημένα του κομμάτια.



Μετά την διάλυση των ‘’Guns N’ Roses’’ ο Slash συνέχισε να ασχολείται με την μουσική. Έτσι λοιπόν δημιούργησε τους "Slash's Snakepit" κυκλοφορόντας 2 δίσκους το "It's Five O'Clock Somewhere" (1995) και "Ain't Life Grand" (2000).





Αργότερα συμμετέχοντας σε μία συναυλία αφιέρωμα στον τότε αποθανόντα Randy Castillo, βρέθηκε στη σκηνή με τα άλλα δύο πρώην μέλη των Guns N' Roses και βλέποντας ότι ακόμα υπήρχε χημεία δημιούργησαν τους Velvet Revolver. Και πάλι όμως δεν ήταν μακροπρόθεσμη η συνεργασία αφού σύμφωνα με δήλωση του τραγουδιστή, κύριος σκοπός ήταν η δόξα και τα χρήματα. Με τους Velvet κυκλοφορεί δύο δίσκους τα: "Contraband" (2004) και "Libertad" (2007). 





Έτσι τελικά στρέφεται σε solo άλμπουμ το οποίο και κυκλοφορεί το 2010 το οποίο αποτελείται από 20 συγκλονιστικά κομμάτια στα οποία και συμμετείχαν και πάρα πολλοί αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες.







Ο Slash έχει λάβει και συνεχίζει να λαμβάνει πολλές κριτικές ως κιθαρίστας. Αξίζει να αναφερθούν: το "Times" τον βαθμολόγησε ως επιλαχών στον κατάλογο «The 10 Best Electric Guitar Players» το 2009, ενώ το Guitar World βαθμολόγησε το solo του στο November Rain στη 6η θέση στον κατάλογο «The 100 Greatest Guitar Solos» το 2008, το Total Guitar βαθμολόγησε το riff του στο Sweet Child o' Mine στη πρώτη θέση στον κατάλογο «The 100 Greatest Riffs» το 2004.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Guitar