27/3/13

Πότε ακυρώνουν την πρόβα οι μουσικοί





Άγγλοι
Όταν έχει έρθει να τους δει από την άλλη όχθη του Ατλαντικού ο υπεύθυνος της δισκογραφικής τους.

Αμερικάνοι
Όταν κάνουν ανακαίνιση στο ιδιόκτητο studio τους. Ή όταν περάσει από την πόλη τους μια από τις διάφορες παγκόσμιες περιοδείες …
…οπότε πάνε να πάρουν μια γεύση.
Αν έχουν manager, η πρόβα ακυρώνεται πάνω από το νεκρό άψυχο πτώμα του.

Γάλλοι
Όταν έχει γενική απεργία. Συναντιούνται όμως στην πιο κοντινή καφετέρια και ακούνε τους καινούριους στίχους που έγραψε ο τραγουδιστής.

Γερμανοί
Όταν έξω έχει τέσσερα μέτρα χιόνι. Δεν πάνε στο προβάδικο αλλά συναντιώνται σε ένα σπίτι για μπύρες, τρώνε λουκάνικα και συζητάνε για την πορεία του συγκροτήματος. Ανάλογα με τα κέφια ακούνε και κανένα δίσκο.

Γιαπωνέζοι
Προτιμούν να κάνουν χαρακίρι παρά να ακυρώσουν πρόβα. Αν για κάποιο λόγο δεν έχουν διάθεση για πρόβα, πράγμα απίθανο, πηγαίνουν κανονικά, κουρδίζουν και παίζουν. Φοράνε απλά ένα περιβραχιόνιο που γράφει “Σήμερα δεν κάνω πρόβα”.



Ιταλοί
Όταν έχουν ζωντανή συνέντευξη στο ραδιόφωνο.

Καναδοί
Όταν έχουν συνάντηση με άλλους μουσικούς και συγκροτήματα για να αυτοοργανωθούν.

Κινέζοι
Όταν ο ντραμμερ, που είναι reverse engineer, έχει πολύ δουλειά στο εργοστάσιο.

Μεξικανοί
Όταν ο κιθαρίστας δεν έχει γυρίσει ακόμα από τον αμερικάνικο τομέα.

Ολλανδοί
Όταν, αντί για πρόβα, πάνε όλοι μαζί σε κάποιο jam session.

Ρώσοι
Όταν πρέπει να βοηθήσουν τον πληκτρά τους να βάλει σε μια σειρά το server του.

Σουηδοί
Δεν ακυρώνουν τις πρόβες τους γιατί θα χάσουν το σχετικό επίδομα από το κράτος.

Έλληνες
Όταν έχει μπάλα, reality show ή κάτι άλλο εξίσου μικροαστικό ή αυτιστικό στην τηλεόραση. Πολύ καλό καιρό για να κλειστεί κάποιος μέσα σε ένα προβάδικο. Πολύ άσχημο καιρό για να βγει κανείς από το σπίτι. Η γκόμενα του πληκτρά θέλει να πάει για ψώνια. Η γκόμενα του ντράμμερ θέλει να πάει βόλτα. Η γκόμενα του κιθαρίστα θέλει να πάει για μπάνιο. Κάποια γκόμενα έχει διάθεση για αναπαραγωγή και διαιώνιση του είδους του Ελληνάρα μουσικού. Η τραγουδίστρια έχει κλεισμένο το λαιμό της από το χτεσινό πάρτυ. Κάποιος από όλους ή όλοι μαζί βαριούνται. “Δε χρειάζεται γιατί δεν πλησιάζει κάποια συναυλία”. Κάποιος λείπει ακόμα σε ταξίδι. Κάποιος φεύγει για ταξίδι, παρόλο που ήταν κανονισμένη πρόβα. Κάποιος έφαγε κάτι μάλλον και τον πονάει το στομάχι του. Έχει έρθει η μάνα, η αδερφή, ο μπατζανάκης , η κουμπάρα στο σπίτι κάποιου. Κάποιος πήρε μόλις καινούργιο υπολογιστή και έχουν μαζευτεί όλοι σπίτι του να φορτώσουν ότι έχουν και δεν έχουν από σπασμένα και πειρατικά. Κάποιος πήρε ένα καινούργιο όργανο, ενισχυτή, εφφέ, δονητή και θέλει να κάτσει σπίτι “να το ψάξει”. Αφού όλοι έχουν φτάσει στο προβάδικο και είναι έτοιμοι, ο κιθαρίστας ανακαλύπτει ότι η ψηφιακή ιδιοφυία που έχει για πολυεφφέ δε δουλεύει, οπότε δε γίνεται πρόβα και όλοι πάνε για μπύρες. Ο κιθαρίστας ανακαλύπτει ότι του λείπει χορδή και δεν έχει άλλη να αλλάξει. Ο κιθαρίστας ανακαλύπτει ότι δεν έχει πένες μαζί του, παρόλο που όλο το πρωί χάζευε στα κιθαρομάγαζα. Οπότε δε γίνεται πρόβα και όλοι πάνε για μπύρες. Στο μπαρ ακούνε ένα κομμάτι από τον τελευταίο δίσκο ενός πασίγνωστου ξένου συγκροτήματος και αποφαίνονται: “πω πω φίλε, οι ξένοι πρέπει να τρελαίνονται στις πρόβες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Guitar