4/12/13

Gibson Les Paul χτυπημένη από κεραυνό προς πώληση




Πόσο μπορεί να κοστίζει μια Gibson Les Paul η οποία χτυπήθηκε από κεραυνό; 
Ο Charles Hoyt είναι ο ιδιοκτήτης μιας Les Paul Reissue του 1985 η οποία βρισκόταν στο σημείο μηδέν την ώρα που μία αστραπή χτύπαγε το έδαφος πίσω στο 1992. Ο Hoyt είχε φυλάξει την κιθάρα αυτή για τα τελευταία 17 χρόνια, χωρίς να το σκέφτεται και πάρα πολύ, μέχρι που διάβασε την ιστορία του διαβόητου γραμματοκιβωτίου στο Claxton. Ο Hoyt αποφάσισε από τότε να ανεβάσει την καμένη Les Paul στο eBay, ελπίζοντας ότι θα προσελκύσει τόσο την περιέργεια όσο και το ενδιαφέρον του κόσμου όπως και με την αντίστοιχη ιστορία με το γραμματοκιβώτιο στο Claxton το οποίο χτυπήθηκε από θραύσματα μετεωρίτη, και ένας ανώνυμος αγοραστής το αγόρασε για $82,750.
«Αυτή είναι ίσως η μοναδική κιθάρα στον κόσμο που έχει χτυπηθεί από κεραυνό» λέει ο Hoyt. "Την κοιτούσα τόσο καιρό, και τελικά αποφάσισα να την πουλήσω γιατί πιστεύω ότι είναι μοναδική. Είδα ότι κάποιος πλήρωσε περισσότερα από $ 80,000 για το γραμματοκιβώτιο που είχε χτυπηθεί από μετεωρίτη , και σκέφτηκα , «έχω μια Gibson Les Paul που χτυπήθηκε από κεραυνό. Πόσο θα αξίζει;»
Η ιστορία του Hoyt και της κεραυνοβολημένης Les Paul είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με αυτή του γραμματοκιβωτίου. Ενώ έτρεχε τριγύρω για διάφορες υποχρεώσεις ένα βροχερό απόγευμα του 1992, άφησε την αγαπημένη του κιθάρα στη γωνία ενός δωματίου στο σπίτι του. Έλειπε για περίπου πέντε ώρες και μόλις γύρισε δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που αντίκρισε.
«Όταν επέστρεψα πήγα στο δωμάτιο και η κιθάρα ήταν ξαπλωμένη στο πάτωμα ...μέσα σε καπνούς.» «Ήμουν άφωνος. Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς τι είπα εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα.»


Κατά την απουσία του Hoyt, μια ισχυρή ακολουθία από καταιγίδες ξέσπασε στο Lumberton, και κατά τη διάρκεια μιας από τις καταιγίδες ένας κεραυνός χτύπησε ένα αιωνόβιο πεύκο το οποίο στέκεται ακριβώς έξω από το σπίτι του, κοντά στη γωνία του δωματίου όπου βρισκότανε η κιθάρα. Ο κεραυνός χτύπησε το δέντρο - χωρίζοντάς το στα δύο – και στη συνέχεια, πήδηξε πάνω από τα καρφιά που κρατάγανε την υδρορροή του σπιτιού του Hoyt. Από τα καρφιά η αστραπή συνέχισε να ταξιδεύει μέσω της γυψοσανίδας και μέσα στο δωμάτιο, όπου τελικά πέρασε μέσα από την θήκη χτυπώντας τα μεταλλικά κουρδιστήρια και στην συνέχεια μέσα στην κιθάρα λιώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του, εκτοξεύοντας ακόμα και τρεις βάσεις χορδών στην γέφυρα.


«Οι τρεις τρύπες προήλθαν από τις τρεις βάσης της γέφυρας», λέει ο Hoyt. « Οι χορδές εξαϋλώθηκαν εντελώς. Υπάρχουν έξι γραμμές στο σημείο όπου βρισκότανε οι χορδές και ακόμα φένεται η κάπνα από τις χορδές πάνω στην ταστιέρα. Επίσης λιώσανε οι μαγνήτες και όλα τα ηλεκτρικά της.»
Ο Hoyt έβαλε στο eBay την κιθάρα εδώ και λίγες μέρες, και έχει τραβήξει την προσοχή πάρα πολλών χρηστών. Πολλοί από τους περίεργους παρατηρητές δημοπρασιών του έχουν επίσης στείλει προτάσεις για το τι πρέπει να κάνει με την κιθάρα.

Οι περισσότεροι από αυτούς λένε να μην την πουλήσει ακόμα, άλλοι προτείνουν να επικοινωνήσει με την Gibson Custom και να δει αν θέλουν να κάνουν ένα μοντέλο πάνω σε αυτήν την κιθάρα, ή το Hard Rock Café για να δει αν το θέλουν για τη συλλογή τους. Ο ίδιος λέει πως έχει σκεφτεί πολλές φορές να την επισκευάσει, αλλά ο χρόνος πέρασε και το παράτησε.

Πηγή: gibson.com

Χορηγός ανάρτησης:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Guitar