7/5/13

Χρόνια Πολλά Phill Campell!



Ο Campbell γεννήθηκε 7 Μάη του 1961 στο Pontypridd, 19χλμ. Βόρεια της Ουαλικής πρωτεύουσας του Κάρντιφ, και άρχισε να παίζει κιθάρα όταν ήταν 10 ετών, εμπνευσμένος από κιθαρίστες όπως ο Jimi Hendrix, Tony Iommi, Jimmy Page, Jan Akkerman, Michael Schenker και Todd Rundgren. Στην ηλικία των 12, ο Campbell πήρε αυτόγραφο του Lemmy μετά από μια συναυλία των Hawkwind. Μέχρι τα 13 του, έπαιζε ημι-επαγγελματικά με μια μπάντα σε καμπαρέ με την ονομασία Contrast. Αργότερα έπαιξε με μια pub-rock μπάντα τους Roktopus (δεν πρέπει να συγχέεται με τους Rocktopus) σε συναυλίες εντός και γύρω από τη Νότια Ουαλία. Αγόρασε την πρώτη του Les Paul το 1978 την ημέρα της Πρωτοχρονιάς σε ένα κατάστημα στο Ealing Broadway, στο Λονδίνο. Ακολουθώντας την τύχη πολλών από τις κιθάρες του, εκλάπη. Το 1979 ίδρυσε την heavy metal μπάντα, Persian Risk, όπου κυκλοφόρησαν τα 7”singles: " Calling For You "(1981) και" Ridin High" (1983).

Το 1983, μετά την αποχώρηση του Brian Robertson, ο frontman  των Motörhead, Lemmy, έκανε οντισιόν για την εύρεση νέου κιθαρίστα, καταλήγοντας σε δύο κιθαρίστες: τον Michael "Wurzel" Burston και τον Philip Campbell. Ο Lemmy είχε αρχικά προγραμματίσει να προσλάβει έναν κιθαρίστα, αλλά μόλις άκουσε τον Michael "Wurzel" Burston και τον Philip Campbell να παίζουν μαζί, τους προσέλαβε και τους δύο. 

Στις 14 Φεβρουαρίου 1984, οι Motörhead ηχογράφησαν ένα κομμάτι για την τηλεοπτική σειρά «The Young Ones» στο επεισόδιο "Bambi". Μία από τις πιο δημοφιλείς συλλογές της μπάντας, «No Remorse», ακολούθησε σύντομα, το οποίο κυκλοφόρησε στις 15 Σεπτεμβρίου. Ο Campbell περιοδεύει από τότε ανά τον κόσμο με τους Motörhead και έχει παραμείνει σταθερό μέλος τους, παρά τις αλλεπάλληλες αλλαγές στο line up τους όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγή: wikipedia.org







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Guitar